Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lugosítás zöldárpával

2008.11.28

Részletek Barbara Simonsohn

Zöldárpa c. könyvéből

Windpferd Kiadó

„ A fiatalság titka és természetes energiaital ”,

Ami gyorsan elkészíthető és valódi csoda

Egy teljesértékű élelmiszer egy tökéletes életerő komplexummal

 

A zöldárpa- kivonat egy természetes eredetű komplex élelmiszer, ugyanakkor gyógyszer egyben. Számos tanulmány bizonyítja a zöldárpa kivonat gyógyításban elért sikereit.

 

A természetes eredetű koncentrált táplálékkiegészítők használata „kötelező” azok számára, akik törődnek egészségükkel. A növényi eredetű ételeket lehetőleg nyersen fogyasszuk!

 

A klorofill-zöld növényi festékanyag, a „növények vére”. Segít a vérszegénységben szenvedőknek, vérképző. Úgy tűnik, hogy a klorofill anyagcseretermékeinek kis része stimulálja a hemoglobin szintézisét állatokban és emberekben egyaránt. (Ronald L. Seibold)

 

A klorofillt kötelezően kellene szedni mindenkinek. A zöld „növényvér” életmentő gyógyszer lehet sokak számára a közeljővőben, a civilizációs betegségek, sugárzás okozta károsodások, vérbetegségek, terméketlenség, immunrendszer gyengesége és a környezeti ártalmak kezelésében.

 

A zöldárpának van a legmagasabb klorofill tartalma, csak a kékeszöld algával hasonlítható össze.

 

A zöldárpa lesz a fő fehérjeforrás az eljövendő felvilágosult korban. A frissen elkészített ital kondenzált napfényt tartalmaz, napenergiát és a test felfrissüléséhez szükséges elektromos áramot raktároz. Az agy olyan részei is „hozzáférhetővé” válnak, amelyekről az ember ma még semmit sem tud. (Dr. Ann Wigmore)

 

A klorofill erősíti a szerveket. Ha a klorofillt szabadalmaztatnák, akkor véleményem szerint a naponta leggyakrabban felhasznált anyag lenne az egészségügyben. (Dr. Swope, orvosnő)

 

A klorofill erősíti a védekező- és öngyógyító erőinket!

 

A „zöld táplálék” alapvetően fontos a bőrben és hajban lévő színpigmentek képződéséhez.

 

Már az ókorban is gyógyszerként használták a klorofillt. Teljes méreganyag mentessége miatt egyedülálló terápiás anyag, amelyet az orvostudomány is elismer. Méregtelenít és gyógyítja a sebeket.

 

A zöldárpa gyógyítja a vérszegénységet. A zöld levelek különösen ajánlottak vérszegény embereknek, várandós asszonyoknak és vegetáriánusoknak a vérképzéshez.

 

A zöldárpa-lé 66-szor több klorofillt tartalmaz, mint a spenót.

 

A zöldárpa csontképző kálciumot szállít, valamint enzimbomba!


A zöldárpa tartalmaz:

2x annyi kálciumot, mint a tej

2x annyi kálciumot, mint a búzafű

30x több B-vitamin származékot, mint a tej

pl.: a fontos B12 vitamint

Bőséges A Provitamint (Béta-karotin)

7x annyi C vitamint, mint ugyanannyi mennyiségű narancs

5x annyi vasat, mint a spenót

a legfontosabb ásványi anyagokat nagy mennyiségben: magnézium, kálium, réz, cink

 

Ilyen tápértékprofilt egyetlen állati eredetű táplálék sem tud kínálni!

 

Izoflavonoidokat tartalmaz, amelyek hasonló hatást fejtenek ki, mint bizonyos ösztrogének. Ezeknek főként az Osteoporose-Prophylaxe-ban van jelentőségük, mert visszatartják a kálciumot és segítik a csontokba való beépülését. Ezen kívül az izoflavonoidok támogatják a bőr regenerálódását.

 

Tartalmazza a legfontosabb zsírsavakat is: lenolaj, lenolajsav- ezek a májfunkciókat támogatják.

 

3g zöldárpapor = 1 teáskanálnyi mennyiségnek felel meg

 

Tápérték             Tej (ml)      Fejes saláta (gr)      Paradicsom (g)

Kálium                167, 0        128, 3                    92, 7

Kálcium               167            158, 6                    1110, 0

Karotin                1300, 0      158, 6                    390, 3

(+A Provitamin)

B2 vitamin           55, 0          138, 0                    275, 0

C-vitamin            492, 3        200, 0                    49, 2

 

A táplálékkiegészítéshez Dr. Hagiwara naponta 2-3x javasolja a zöldárpa szedését.

 

-          1g csecsemőknek

-          2-6g iskolás gyerekeknek

-          4-12g felnőtteknek

-          dupla mennyiség szükséges azoknak, akik különböző betegségek tüneteitől szenvednek, és akik hajlamosak a savasodásra (acidozis)

 

Nagyon fontos a megfelelő fehérje (protein) bevitel

-          antitestek, hormonok és enzimek fontos alkotórészeinek képzése

-          sérült, károsodott szövetek megújulása – beleértve a vérsejteket is

-          táplálkozási energiák készenlétbe állítása

-          a test sav-bázis egyensúlyának fenntartása

 

A zöldárpában kielégítő mennyiségben megtalálható a 8 alapvető aminosav, amelyekre a testnek szüksége van az egészséges szövetek felépítéséhez.

 

 

 

 

A zöldárpában lévő keserűanyagok jó hatással vannak a hasnyálmirigyre, a gyomorra, a májra, valamint a vesére.

Minden képzeletet felülmúló gyógyítási lehetőségeket kínál a sugárkezelésben: átalakítja a negatív radioaktivitást.

Finomítja az érzékelést.

Már a kínaiaknál és a rómaiaknál potencianövelő és erősítő szernek számított.

 

Dr. Ann Wigmore sok gyógyíthatatlan betegséget kezelt zöldárpával sikeresen – a zöld forradalom még be sem következett!

 

A legjobb eszközök egyike testünk és egészségi állapotunk védelmére és megfiatalítására, tisztítására, gyógyítására, valamint regenerálására.

„A csodák mindennapossá válnak, a gabonafüvek segítenek szinte minden betegségnél, még a ráknál is! 80 évesen is lehet olyan fittnek lenni akár 35 évesen!” (Dr. Ann Wigmore)

 

Dr. Hagiwara, először saját magát, majd másokat gyógyított zöldárpával.

Azok közé tartozik, akik a zöldárpa tudományos vizsgálatát összehasonlíthatatlan módon előbbre vitték.

 

Zöldárpa, a világ legjobb tápláléka? – Az „ég ajándéka”

 

Dr. Mary Ruth Swope:

A hagyományos orvoslás módszereivel soha nem gyógyultak meg teljesen betegei.

Az árpalevelekből finoman kipréselik a levet, a visszamaradt növényi részt megszárítják: kiváló példa egy természetes, élő élelmiszerre.

A zöldárpa egy természetes, nagy koncentrátumú táplálékkiegészítő.

-          100g zöldárpa, 2kg legjobb minőségű bio-zöldség tápértékének felel meg

-          1 púpozott teáskanál „zöld magmának” akkora a tápértéke, mint 2-3 adag nyers, organikusan termelt bio-zöldségé

 

Rákkutató intézetek azt javasolják, hogy 5-7 alkalommal fogyasszanak zöldséget és gyümölcsöt a betegek. 1-2 teáskanál zöld port kell összekeverni jó minőségű vízzel.

 

A legoptimálisabb táplálékkiegészítő az ember számára.

23% könnyen felvehető fehérjét tartalmaz.

 

A föld legbőségesebb táplálékforrása

 

Az összes vitaminnal, ásványi anyaggal, enzimmel, (kivéve a D-vitamint amelyet a szervezet elegendő napfény hatására maga képez), és az összes lét-és nem létfontosságú aminosavval rendelkezik, amelyeket a szervezetnek a táplálékból kell felvennie. Ha ön megtagadja magától ezt az energiát, megfosztja magát egy egész különleges ételelixírtől.

 

Semlegesíti a forgalmi dugóban képződő kipufogógázokat is.

 

A zöldárpában szinte minden vitamin megtalálható, a megfelelő arányba

-          kivéve a D-vitamint, amelyet a szervezet saját maga állít elő a napfény segítségével a bőrben. Annyit, amennyire a testnek szüksége van.

-          a K-vitamin hiánya eléggé elterjedt

-          a stressz veszélyes C-vitamin rabló

-          folsavhiány rendszeresen előfordul nőknél

-          B6 vitamin az idegvédő és a védekezéshez szükséges

-          B12 vitamin is szükséges ahhoz, hogy a folsavak aktiválódjanak

 

A zöldárpa az ásványi anyagok bőségszaruja: ezek az anyagok fontos szerepet játszanak a sav-bázis egyensúly fenntartásában

-          mangán védi a hátat, az idegeket és az agyat

-          magnézium a ráktól és a szívinfarktustól véd

-          réz jó hatással van az immunrendszerre, felelős a szép hajért és bőrért

 

 

 

 

 

Zöldárpa a csontritkulás megelőzéséért:

szelén, amely semlegesíti a szervezetben a nehézfémeket

 

Glikozil Isovitexin (2-O”-GIV), az egyedülálló antioxidáns

A leghatékonyabb antioxidáns, amelyet ismerünk. Azért olyan hatékony, mert nemcsak zsírban, hanem vízben is oldódik. A sejtmag külső és belső membránján is áthatol és ezáltal közvetlenül a sejtmagban fejti ki hatását. Így a szabadgyökök által létrehozott káros oxidációs folyamatokat vissza tudja fordítani.

A Glikozil Isovitexin hatékonyabban védi a sejteket az UV - sugárzás ellen, mint az E vitamin vagy a béta-karotin. Ebben a tanulmányban arra az eredményre jutottak, hogy az E vitamin az UV - sugárzás során felbomlik, míg a glikozil nem. Sugárzás hatására 500x olyan hatékony sejtvédő, mint az antioxidáns E vitamin, és felülmúlja a lecitin, valamint a csukamájolaj hatását is.

 

A Glikozil Isovitexin megakadályozza az érelmeszesedést. 100°C-on is stabil. Széles pH-területen fejti ki hatását: 3-9-ig. Csökkenti a vérnyomást és helyettesíti a Propkol nevű gyógyszert, amelynek mellékhatásai is vannak.

 

Bizonyított hatásai:

Potenciahiány, sinusitis (arcüreggyulladás), érelmeszesedés, gyomorfekély, bakteriális fertőzés, gennyedés, hashártyagyulladás, depresszió

 

1200 siker a klorofillterápiában, intravénásan, intramuszkulárisan vagy szájon át beadva

 

Az ekcéma megszűnt egy 17 éves betegnél, miután 1 hónapig szedte a „zöld magmát”, és ritkábbak lettek az asztmarohamok, valamint gyengébben léptek fel. 6 hónap után már alig volt asztmás rohama, és a bőre egyre simább és szebb lett.

 

Segít a gyulladásoknál és a szívbetegségeknél

Helyreállítja a természetes energiaáramlást

Segít a testnek, hogy önmagán segítsen: allergiáktól az alvási problémákon keresztül a fogfájásig!

 

Természetes antibiotikumként hat és támogatja az egészséges bélflóra kialakulását.

 

 

Különösen fontos a vegetáriánusoknak (vegáknak), azoknak akik nyers táplálékot esznek, valamint a gyümölcsfogyasztóknak: a kondíciójavító étkezésekhez hozzá kell adni a komplex növényi proteineket – mint zöldárpa, vagy kékeszöld alga -, frissen vagy por alakban, 10-20 grammonként=ami 1-2 evőkanálnyi mennyiséget jelent.

 

Mivel sok növényi fehérje nem tartalmaz teljes proteineket,

pl.:- a gabonafélék csak kis mennyiségben tartalmaznak lizint, az egyik alapvető aminosavat

     - a babból hiányzik a metionin

 

A legtöbb növényi fehérjével szemben a zöldárpa nem csak metionint, hanem lizint is tartalmaz nagy mennyiségben.

 

Este 6 óra után nem lenne szabad szilárd táplálékot fogyasztanunk!

„ A gyomrunk a tyúkokkal fekszik!” – este folyékony „táplálékra” kell korlátozni fogyasztásunkat, mint pl.: frissen facsart gyümölcslevek, zöldárpalé, kékeszöld algaital.

 

A zöldárpában lévő arginin segít a hátfájásnál – argininből képzi a test a növekedési hormont – ami többek között a porcképződésért felelős és aminek túltermelődése miatt porckorong problémák és ezzel összefüggő hátfájás léphet fel. A papayában bőségesen található arginin.

 

 

 

 

Zöldárpa-enzimekkel teljes kincsesbánya

Az enzimek garantálják az életerőt és a hosszú életet. Ezek az élet gyújtószikrái. Enzimek nélkül nincs élet és egyetlen élőlény sem maradhat életben. Úgy hatnak, mint a biokatalizátorok, amelyek kémiai reakciókat váltanak ki és irányítanak. Fehérjékből állnak az igazi csodaszerek, amelyek tevékenységük során nem önmagukat használják fel.

Ahhoz, hogy aktiválódjanak egy bizonyos pH-közegre van szükség. Bizonyos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, koenzimek – mindenek előtt a B vitamin mint közreműködők-felhasználódnak, újra pótolni kell őket.

 

A zöldárpa enzimeket és koenzimeket tartalmaz, melyekhez a „normális” megszokott táplálkozással nem lehet kielégítő mennyiségben hozzájutni.

(700 enzimet ismer a tudomány a 40. 000-ből.)

 

Az enzimek hőérzékenyek, sok elpusztul már 42°C-on. Amennyiben nyers, kezeletlen élelmiszert eszünk, az tartalmazza az emésztésünkhöz szükséges enzimeket is.

 

Enzimterápia rák, szívbetegség, cukorbetegség, és érelmeszesedés esetén: szigorú vegetáriánus diéta javasolt. Az enzimeket tartják a hosszú élet kulcsának. Méregtelenítenek.

 

A zöldárpa egy vitaminbomba! Rengeteg K-vitamint tartalmaz.

A vitaminok és más alapvető anyagok mennyisége drámaian lecsökkent táplálékainkban.

Izolált, szintetikus vitaminok használata egészségileg meggondolandó.

A zöldárpapor az ideális multivitamin és multi-ásványianyagkészítmény az anyatermészettől!

 

SOD (Superoxid-Dismutase) hozzájárul az élet meghosszabbításához. A zöldárpa megfiatalítja a sejteket és a bőrt.

 

Glutaminsav – a jól működő memóriáért. Fiatalnak és energiával feltöltöttnek érezheti magát a kortól függetlenül. Megvéd a radioaktívitástól és az UV - sugárzástól, valamint gyógyítja a sugárzás okozta károsodásokat. Röntgen előtt és után igyon zöldárpalevet!

 

Köszönjük, nem kérünk a mikrohullámú sütőből !!!

 

A zöldárpával a nehézfémek is kiürülnek, a károsodott géneket is gyógyítja.

 

Egészségesnek lenni kizárólag zöldárpától?

Szép kilátások!

Elegendő az étkezést átszervezni és a zöldárpának egy bizonyos helyet biztosítani az étrendben?

Sajnos nem!

Az egészséges, életerővel teli táplálkozás csak egy, - de talán a legfontosabb – tényező, ami elengedhetetlenül szükséges a ragyogó egészséghez. A fizikai munka, elegendő pihenés, sok friss levegőn való tartózkodás, és a mérsékelt de lehetőleg mindennapos napenergia magunkhoz vétele nagyon fontos. Elengedhetetlen a kielégítő személyi és szociális kapcsolatok megléte, valamint egy munka, ami teljesen leköti az embert.

 

Kandida-megbetegedésnél:

Zöldárpa és sok friss táplálék fogyasztása. (minden édes étel táplálja a gombát)

 

Az ember 250 különböző betegségben halhat meg. Az állatok, pl. a tehenek, lovak vagy az elefántok csak 5-10 félében. (Oka: természetes táplálékok, amelyeket a természet bocsát rendelkezésre)

 

Zöldárpa, - a superoxid dismutase (SOD) kevés forrásainak egyike-, mint „csodaszer”?

 

A laboratóriumokban és a klinikai teszteknél is a SOD biztos és hatékony enzimnek bizonyult, ami megvéd bennünket a sejtek pusztulásától, melyet: szuperoxidok, fertőzések, öregedés, sugárzás, mérgezés, romlott étel, szennyezett levegő vagy drogok okozhatnak.

(Ann Wigmore: „Légy karcsú, életerős és egészséges árpafűvel”)

 

A zöldárpa a legideálisabb táplálék az agynak.

-          a SOD lelassítja az agy öregedési folyamatait

-          a SOD semlegesíti a rákkeltő anyagokat és megakadályozza a tumornövekedést

-          a SOD a testi életerőt és a szellemi frissességet biztosít

-          véd a mérgektől, a fiatalság forrása a testnek és a bőrnek

-          egy természetes gyógyszer mellékhatások nélkül

-          árpalé a savban és kész a bázisegyensúly

 

A bázisképzők királya

A stimulánsok (édességek, Cola, koffeines italok, kávé és a fekete tea) egyre savasabbá teszik a szervezetet.

A rák, a cukorbetegség és a reuma tipikus „savas” betegségek.

 

Zöldárpa, a leginkább bázisos élelmiszer, ami csak létezik?

A sav-bázis skálán a halnak, húsnak, ömlesztett sajtnak, főtt tojásnak, pörkölt mogyorónak és a fehér rizsnek vannak a legrosszabb savképző értékei: mínusz 15-25 között. Ezen felsoroltak közül, csak 20-30%-ot szabadna tartalmaznia táplálékunknak.

 

Bázisképző értékek:

Zöldárpa       66, 4 !!!

Spenót          39, 6

Banán            7, 9

Paradicsom   5, 6 (nyers)

Narancs        4, 5

Saláta            3, 8

 

Meg tudja gyógyítani a gyomorsavtúltengést!

 

Egészséges és kiegyensúlyozott gyermekekért ZÖLDÁRPÁVAL, már a várandóság idején!

Ez egy fiatalító elixír.

A benne lévő enzimek gyorsítják a sejtosztódást és meggyógyítják a sérült sejteket.

Zsenge gabonafüvek megfiatalítanak.

 

<< Élettelen sejtek élettelen embereket alkotnak és biztos vagyok benne: halott táplálék halott embereket képez! >> (Dr. Swope)

 
 

 

Profilkép



Elérhetőség

Szentmiklósi Attiláné Ági

4400 Nyíregyháza

0636703271313

egeszsegstar@gmail.com