AKTUALITÁSOK
MÁS
A legolcsóbb és a legforradalmibb diétás módszer látott nemrég napvilágot: mindössze csak lélegezni kell és máris kezdenek olvadni a kilók. Miki Ryosuke diétaguru, aki korábban színész volt, összesen 44 kilogrammot dobott le magáról, ehhez csak hét hétre volt szüksége.
A diétás technikát hosszú légzésnek nevezte el, Miki erre akkor jött rá, mikor hátfájásos problémákkal küszködött, amelyet légzéstechnikával akart csillapítani. Ekkor figyelte meg, hogy ezzel fogyni is lehet, majd továbbfejlesztette a metódust, amely a következőképpen néz ki: egy speciális pózt kell felvenni 3 másodperccel a belégzés előtt, ha ez megtörtént, akkor jöhet a 7 másodpercig tartó erőteljes levegő kifújása. Az ázsiai fogyókúrás szakember szerint a módszer hatékonysága annak tudható be, hogy a speciális légzéstechnikával szervezetünk több oxigént használ el, ami több zsír elégetését eredményezi. Amennyiben naponta 2–5 percen keresztül levegődiétázunk, Miki szerint könnyedén le lehet adni a fölösleges kilókat.Most nézzük mit is jelent ez a speciális légzésgyakorlat!
Első lépés: feszítsük meg a fenekünket úgy, hogy az egyik lábunkat előre tesszük, így a hátul maradt lábunk fogja viselni testsúlyúnk jelentős részét. Ha beálltunk ebbe a pozícióba, következhet a 3 másodpercig tartó belégzés, közben végezzünk pár karkörzést. Ezt követően következhet a 7 másodpercen át történő kilégzés, úgy, hogy ez idő alatt megfeszítjük testünk összes izmát.
Második lépés: álljunk függőlegesen, feszítsük meg a fenekünket, jobb kezünket tegyük a hasunkra, bal kezünket pedig a hátunk aljára. Következhet a 3 másodperces lélegzetvétel, majd a 7 másodperces kifújás. Figyeljünk arra, hogy eközben tartsuk a jobb kezünket a hasunkon.
Egy próbát mindenképp megér.
Az Új világrend, Védőoltásokról, hamis világ , stb. Nagyon érdemes megnézni! Katt ide:
users.atw.hu/informator/pix/pps.html
A Védőoltásokról:
docs.google.com/file/d/1Q-HT0WKx65-PL9KHfGbodYkiy72NMye42BGFtPHvU-FaAu7cHiu4oYO9g_pg/edit
VÉDŐOLTÁS HELYETT TERMÉSZETES VÉDEKEZÉSRE ÖT PÉLDA
Öt tea a fűszeres polcról
Hideg van, kellene valami forrót inni, de nem bírjuk, vagy nem szeretjük a kávét, sem a teát. Íme, öt gyógytea, amelyeket összedobhatunk a konyhában megtalálható fűszernövényekből.
A téli hidegben forró italokat szoktunk kívánni, ami tökéletesen érthető. Ha viszont a szokásos kávé vagy fekete tea helyett szeretnénk valami alkoholmentest - ami nem forralt bor - nincs könnyű dolgunk: a legtöbb gyógytea ízét nem mindenki szereti. Szerencsére a konyhában található fűszernövények egy része is kitűnően működik gyógyteaként, és akinek egy fűszer íze bejön, nem lesz problémája a teával sem. A fűszernövényeket nyugodtan le lehet forrázni lobogó vízzel, aromáik jól tűrik a durva bánásmódot.
Gyömbér
Az egyik leghatásosabb gyomorpanaszok, hányinger, émelygés kezelésére. Görcsoldó hatása miatt menstruációs fájdalmakra is ajánlják. A gyömbértea ezen felül a vércukor szabályozásában is segítség lehet. Az egyik legjobb ízű gyógytea, csípős, friss, átmelegít, ezért átfázva is rendkívül hasznos segítség lehet. Fűszerboltokban lehet kapni porítva is, teát abból, vagy reszelt gyömbérből készíthetnek, a mennyiséget ízlés szerint állapítsák meg, 1 evőkanál/1/2 l víz jó kiindulási alap. Édesítve nagyon finom, de kissé émelyítő lesz.
Áztatási idő: 15 perc
Fahéj
Segíti az emésztést, kitűnő gomba- és vírusölő hatású fűszer, ezen felül már igen kis mennyiségben fájdalomcsillapító hatású. A húgyúti fertőzésekért felelős E. coli baktériumot például 99%-ban kiirtja. Egy tanulmány szerint ráadásul a kettes típusú cukorbetegségben segíthet a cukor hatékonyabb anyagcseréjében, mivel már igen kis mennyiség csökkenti az inzulinrezisztenciát.
Áztatási idő: 5 perc (az őrölt fahéj helyett használjunk egész fahéjat,
Zsálya
Gyógynövényként éppen olyan elterjedt, mint fűszerként: az ókori Egyiptomban termékenységet fokozó hatása miatt fogyasztották, később (i. sz. 1. század) a görögök vérzést csillapítottak és fekélyeket tisztítottak vele. Külsőleg, borogatás formájában ficamokra szokás használni, belsőleg torokfájásra, hurutos köhögésre. Gyulladáscsökkentő, nyugtató és memóriajavító hatása is ismert, a friss leveleket egész évben be lehet szerezni akár hipermarketekben is, cserepes formában.
Áztatási idő: 15 perc
Kakukkfű
Az ókori Rómában melankóliát kezeltek az alkoholba áztatott kakukkfűvel. Illóolajokban kifejezetten gazdag növény, illóolaja erős baktériumölő hatással bír. A kakukkfűtea kiváló szájöblögetésre, és a szájüreg fertőtlenítésére. Az illóolaj hörgőnyugtató, köhögéscsillapító és erős köptető hatású (a patikában recept nélkül kapható is Elixirium thymi compositum kakukkfű alkoholos oldatából készül), megfázáskor tehát a kakukkfűtea ugyanolyan jó, mint a hársfa vagy a zsálya. Felhasználása, mint a zsálya.
Áztatási idő: 15 perc.
Rozmaring
Kifejezetten igénytelen növény, aminek köszönhetően mindenhol elterjedt. Fűszerként leginkább az olasz konyhából ismerhetjük, gyógynövényként főképp a benne megtalálható rozmaringsav - tartalma miatt szeretik, amely antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális. Teába a leveleit főzik, akár frissen, akár szárítva, gombaölő hatása miatt különösen szeretik candida elleni teaként fogyasztani, és ezt is tarthatják otthon cserépben, mindent bír, és erős aromái miatt
Áztatási idő: 15 perc
Itt ne feledkezzünk meg a rozmaringos mézről sem!
Elkészítési idő: nettó 2 perc, bruttó 3 hét
Alapanyagok:
·
A rozmaringot a mézesüvegbe rakom, lezárom, és érni hagyom 3 hétig. Túrós édességekbe, akár húsok mellé.
A gyógyteák elkészítése hosszabb időt vesz időbe, mint a szupergyors zöld tea és a darjeeling (2-3 perc) vagy a fekete tea (3 -5 perc) elkészítése. A gyógynövényeket általában hosszabb ideig kell áztatni, még akkor is, ha konyhai fűszereket használunk: a legtöbb növénynek 15-20 percre van szüksége. |
A SZOMORÚ IGAZSÁG A TEJRŐL, AMIT MINDEN SZÜLŐNEK TUDNI KELL !
TudnodKell | 2013.11.06.
Az elmúlt negyven évben a tejipar milliárdokat költött reklámkampányokra, hogy rávegyék az embereket termékeik fogyasztására. Nagyban befolyásolták az oktatási intézményeket, nyugdíjas otthonokat, kórházakat, rendelőket, a médián keresztül pedig olyan információkat juttattak a köztudatba, melyek egyre csak népszerűsítették és szinte szükségszerűnek állították be termékeik fogyasztását.
Mint minden nőstény emlős (az embert is beleértve), a tehén is tejet választ ki a kicsinye táplálására. Ennek a zsír- és hormondús (közel hatvan féle hormon és növekedési faktor) anyagnak az a célja, hogy a kisborjút egy év alatt közel 317 kg-ra hízlalja.
Vemhességi ideje alatt a tehén ösztrogénszintje közel harmincszorosára emelkedik. Napjainkban, mióta a tejfeldolgozó üzemek szinte folyamatosan “szivattyúzzák” a teheneket a nagyobb profittermelés miatt, nagyobb hormonszintek (úgy természetes mint mesterséges) vannak jelen a kinyert tejben, amelynek zsírtartalma szintén az egekben járhat.
Mikor a gyerekek ezt az egészséges italnak álcázott hormonkoktélt isszák, nagy mennyiségű ösztrogén jut szervezetükbe, mely felelős lehet a korai pubertás kialakulásában, de mindemellett szubterápiás dózisú antibiotikummal is gazdagabbak lesznek.
Az extra mennyiségű tej termelése érdekében a tehén végletekig erőltetett tőgye olyan mértékben megnyúlhat, hogy azt már a földön húzza, így ezek könnyen befertőződhetnek (mastitis). Ebből adódóan, már természetszerűleg adagolnak antibiotikumokat a fejősteheneknek.
A tehéntej egy másik összetevője az IGF-1 (insulin-like growth factor 1). Az ember szervezetében szintén megtalálható ez a növekedésért felelős enzim, amely a tehéntej fogyasztásával egy időben szintén magasabb szinteket ér el. Ha a szervezetben rákos sejtek vannak, ezek növekedését és burjánzását okozhatja az illető enzim.
Az idők kezdete óta számos kultúra virágzott anélkül, hogy tejet ittak volna. Hogy tudtak élni Hawaii bennszülöttei tehéntej nélkül 1793-ig, mikor szarvasmarhákat telepítettek be? Pont úgy, ahogy a mexikói bennszülöttek éltek nélküle addig, ameddig oda is betelepítették őket 1521-ben. A tehéntej fogyasztása nem természetes. Nincs olyan élőlény (az emberen kívül), amelyik egy más faj tejét inná.
Sok gyermekorvos, mint Dr. Benjamin Spock vagy Dr. Jay Gordon is, erősen ajánlják a tejtermékmentes diétát a gyermekek számára. A 150 000 egészségszakértőt számláló PCRM (Physicians Committee for Responsible Medicine) nonprofit szervezet mindig is hajthatatlanul ellenezte a tehéntej fogyasztását.
Az egészségügyi iskolák az agro-üzlet nagymértékű befolyása alatt vannak. Főleg a gyerekgyógyászok a célpontjai a marketingkampányoknak, így nem meglepő az amúgy jó szándékú orvosok tejtermékekről való informálatlansága.
Szerencsére egyre több szülő eszmél fel az igazságra a tejtermékekkel kapcsolatban, és helyettesíti azt más alternatívákkal. Rizs-, mandula-, és kókusztej- mind jó választás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, igazán élvezhetőek teljes kiőrlésű gabonafélékkel, zabpehellyel és krémlevesekkel. Rizstejjel készített smoothie-k, kis gyümölccsel és friss zöldségekkel mint a kelkáposzta, spenót vagy leveles saláta egész jó tápanyagforrást képeznek.
A leveles zöldségek jobb forrásai az ásványi anyagoknak, mint a tejtermékek. Az élelmi rostokat tartalmazó zöldségek és gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabona és a bab is segít a fölös mennyiségű ösztrogén szervezetből való eltávolításában. Számos zöldség nem csak nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, de olyan további tápanyagokat is, amelyek elengedhetetlenek a csontok fejlődéséhez (magnézium, bór, C-vitamin, stb.).
A tejtermékekről kapott információkat kellő óvatossággal kell megközelíteni, minden szülőnek saját felelőssége utánajárni és informálódni azokról a táplálékokról, amiket gyermekének ad.
Forrás: filantropikum
Kymatica
Az Élő Mátrix 1 / 6
Az Élő Mátrix 2 / 6
Az Élő Mátrix 3 / 6
Az Élő Mátrix 4 / 6
Az Élő Mátrix 5 / 6
Az Élő Mátrix 6 / 6
A D-vitamin pótlás fontossága télen
A D-vitamin, ami egy zsírban oldódó vitamin, "napfényvitaminnak" is hívják, mert legjobban a bőrben képződik, ha azt elegendő napfény éri. Télen kevesebb a napsütés, és így fokozottan figyelnünk kell az elegendő D-vitamin bevitelre. Az odafigyelés még fontosabbá válik, ha tudjuk azt is, hogy a magyar lakosság több mint 40%-a D-vitamin hiányban szenved.
A D-vitamin-hiány tünetei lehetnek: fáradékonyság, gyakori betegeskedés, gyenge immunrendszer, izomgyengeség.
A D-vitamint napfény hiányában táplálkozással vagy vitamin formájában kell bevinni.
Kitűnő D-vitamin forrásaink a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és a tejtermékek, margarinok.
Mihez szükséges a D-vitamin?
A kalcium és a foszfor felszívódásához és beépüléséhez.
Felelős a csontok egészségéért, a csontok gyógyulásáért pl. törés esetén, jelentősége van a csontképződés folyamatában. Fontos szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében is.
Hiánya kisgyermekkorban visszamaradt csontfejlődést, időskorban csontritkulást okoz.
A D-vitamin erősíti az immunrendszert, a fertőzésekkel (pl. nátha, influenza) szembeni védelmet.
A D-vitamin segíthet megelőzni a daganatos betegségeket, a szív- és érrendszeri betegségeket.
A D-vitamin (kalciferol formában) jellemző mennyisége
száraztésztákban: 0-0,4 μg
zöldség, gyümölcs: nem jellemző
vaj, margarinféleségek: 0,5-7,5 μg
húsok, húsipari termékek: 1-4 μg
halak: 0,5-10 μg
tej: 0,05-0,3 μg
tojás: 1 μg
Napi ajánlott mennyiség
Az ajánlott D-vitamin mennyiség naponta 400 NE (nemzetközi egység), azonban a legújabb kutatások ennél is többet (1000 NE) ajánlanak.
Napi szükséglet
|
|
|
A D-vitamin túladagolása
D vitamin túladagolás egészen extrém mennyiség, 10 000 NE vagy ennél több huzamos szedésével fordulhat csak elő. Túladagolása azt eredményezi, hogy megemelkedik a vér kalcium-szintje, túl sok kalcium épül be a csontokba, az érfalakba; növeli az érelmeszesedés kockázatát, növekedési zavarokat okozhat. A D-vitamin túladagolása vesekárosodást eredményezhet. Nyáron - a napsütés következtében - magasabb a szervezet D-vitamin szintje. Fontos tudni azt is, hogy a természetes úton, napsütés hatására keletkező D-vitamin nem adagolható túl. Túladagolás csak egyéb készítményekkel, étrend-kiegészítőkkel lehetséges.
A legújjabb orvosi vélemémy :
A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeképpen született meg az a szakmai ajánlás, amely a jelenleg ajánlott D-vitamin-mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnőtt ember számára a novembertől márciusig terjedő időszakban.
“Valójában a D-vitamin nem is vitamin, semmi köze a vitaminokhoz, szerencsétlen az elnevezése. Ez egy hormonszerű előanyag, amely hozzájárul az aktív D-hormon termelődéséhez a szervezetben” – mondta az I. D-vitamin Napon dr. Takács István, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának docense. A rendezvény megszervezéséhez 12 orvosi szakmai társaság fogott össze, hogy ráirányítsa a figyelmet a D-vitamin-bevitel fontosságára. Ez példátlan összefogásnak számít a magyar orvostársadalomban – mondta dr. Szekeres László, az oszteoporózistársaság elnöke.
A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás, annak is UV-B spektruma (ezért nem alkalmas a döntően UV-A sugarakat tartalmazó szolárium a D-vitamin pótlására). Mivel azonban itthon késő ősztől kora tavaszig a napsugárzás nem elegendő a szükséges mennyiségű D-vitamin termelődéséhez, hiányállapot lép fel, ami számos betegség kockázatát növeli (lásd keretes írásunkat).
Új számok jönnek
Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet hivatalosan még mindig napi 200 nemzetközi egység D-vitamin bevitelét ajánlja. A szakmai társaságok által most megfogalmazott állásfoglalás azonban 1500-2000 nemzetközi egység bevitelét fogja javasolni táplálékkiegészítő formájában felnőtt embernek a téli hónapokban. Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb, akár 3-4000 egység D-vitamin is indokolt lehet. (A hivatalos ajánlást a 12 társaság egy hónapon belül teszi közzé.)
Mivel magzati korban a D-vitamin-ellátottság az anya vitaminszintjével arányos, a várandósság alatt különösen fontos a megfelelő pótlása. Az új hazai szakmai ajánlás szerint a várandósság alatt az ideális D-vitamin-szint fenntartásához legalább napi 2000 egységnyi vitamin bevitele szükséges.
Itthon szinte mindenki D-vitamin-hiányos
Jelenleg a háziorvosnak nincs joga a D-vitamin-szintet mérő laborvizsgálatot felírnia. A D-vitamin szintjét a vérből mérik (a 25(OH)D3 szintjének meghatározásával). Bár a szakemberek szerint itthon a lakosság legalább 70 százaléka biztosan vitaminhiányos, ha valaki erről tényszerűen is meg szeretne győződni, ezzel foglalkozó laboratóriumokban jelenleg 4-7 ezer forint közötti összegért méretheti meg D-vitamin-szintjét. A hamarosan megjelenő konszenzusos ajánlás javasolni fogja a meghatározott rizikócsoportok egészségbiztosítás által támogatott szűrését is.
“A magyar lakosság 25(OH)D3-vitamin-szintje átlagban 15-20 nmol/liter körül mozog, miközben a normál tartomány 30-60 nmol/liter. Ha tízmillió magyar D-vitamin-szintjét csak a normál tartomány alsó küszöbére szeretnénk felhozni, akkor ehhez egy évben körülbelül 15 milliárd forintra lenne szükség. Cserébe viszont körülbelül 200-250 milliárd forint lenne a különböző betegségek gyógykezelésén megspórolható összeg az amerikai és nyugat-európai modellek szerint” – mondta dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának endokrinológusa.
A D-vitamin pótlása
A hagyományos magyar konyhát követők maximum 80 egységnyi D-vitamint fogyasztanak naponta. A vitamin nagy mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamájolajban, kis mennyiségben pedig a tojásban, májban fordul elő. Kapható már D-vitaminnal dúsított joghurt is, illetve többféle táplálékkiegészítő, amelyhez recept nélkül is hozzá lehet jutni. Nagy dózisú D-vitamin-készítmények viszont csak receptre válthatók ki. Míg a D-vitamin-hiány megelőzése mindenkinek a saját felelőssége, a kialakult hiánybetegség kezelése már az orvos dolga.
Rengeteg betegség kialakulásában szerepe van a D-vitamin-hiánynak
· A D-vitamin-hiány csontvesztéshez, csontritkuláshoz vezet, súlyos hiány esetén pedig csontlágyulás is felléphet. D-vitamin-hiányosoknál megnő a csonttörések kockázata, a csontritkulásra szedett készítmények hatásossága csökken.
· Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a sclerosis multiplex kialakulásának esélyét.
· A kutatások szerint a D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát.
· Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott, ezért a megfelelő D-vitamin-pótlás kiemelt jelentőségű.
· Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező.
· A D-vitamin-hiány nagy valószínűséggel kedvezőtlenül befolyásolja a teherbe esést.
· A policisztás ovárium szindróma esetén a D-vitamin-szint normalizálása feltétlenül javasolt.
· Magzati és csecsemő-, illetve kisgyerekkori D-vitamin-hiányban az 1-es típusú cukorbetegség kockázata fokozódik.
· Felnőttkorban a D-vitamin-hiány növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.
· A máj- és epeúti betegségek fokozzák a D-vitamin-hiány kockázatát.
Forrás: ORIGO.HU