Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Haj,bőr,köröm szépségéért és a memória javítására

2008.08.22


                                 Lecithin Ajánlott alkalmazási terület:


-Zsír emulgeálószer.

-Elősegíti az egészséges szövetek kialakulását.

-B-vitaminban gazdag. Csökkenti a koleszterin szintet.


 Hagyományos és elterjedt használat:
 A Lecithin a természetes forrása a foszfatidilkolinnak, a foszfatidilinozitolnak, a foszfatidilszerinnek és egyéb foszfatidoknak. A foszfolipidek a sejtmembrán fontos alkotóeleme. Az emberi szervezet minden sejtjének szüksége van lecithinre. E nélkül a sejtmembrán károsodik. A membránra azért van szüksége a sejtnek, mert az megvédi az oxidáció okozta károsodástól. A sejtmembrán, mely meghatározza, hogy mely tápanyag hagyhatja el a sejtet, illetve léphet be oda, főként lecithinből áll.
 A védőhüvely az agy és az idegsejtek körül foszfolipideket tartalmaz, olyanokat, melyek a lecithinben is találhatóak.
 A Lecithin B-vitaminokban gazdag. Habár a lecithin egy zsírszerű anyag, mégis emulgeálószerként hat, hozzájárul a zsírok és a koleszterin lebontásához. Lehetővé teszi a zsírok, int amilyen a koleszterin is a vízben való feloldását és a szervezetből való eltávolítását.    Az életfontos szervek és az érrendszer védve van a zsíroktól, ha a lecitint beépítjük a diétánkba.


Ajánlott adagolás:
2-4 kapszula naponta 1-2 alkalommal, friss vízzel étkezések között bevenni.

A lecitin a sejtmembrán fontos alkotórésze és a sejt működésének életfontosságú eleme. Különösen sok lecitint tartalmaz a máj és az agy. Jelentős mértékben fordul elő a központi idegrendszerben, az epében, a sejtmembránban és a hímivarsejtben.
 Túlnyomórészt telítetlen zsírsavakból áll. Két fő alkotórésze a kolin és inozitol, amelyet a máj állít elő, ezen kívül nagy mennyiségű foszfátot is tartalmaz. Ha valaki túl sok zsiradékot fogyaszt, a termelt mennyiség kevés a máj védelméhez. Ezért lecitin szedése javasolt a zsíros ételek kedvelőinek, elhízott embereknek, nagy mennyiségű alkoholt fogyasztóknak!
 A lecitin fő funkciója az, hogy megakadályozza a májban a felesleges zsír lerakódását. A lecitin szükséges az epehólyagban lévő koleszterin oldatban tartásához, vagyis az epekő (koleszterinkő) kialakulásának megelőzéséhez. Csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal csökken az infarktus, az érelmeszesedés esélye. Szükséges a máj méregtelenítő működéséhez is, mert a zsíroldékony mérgek a segítségével válnak hozzáférhetővé az enzimek számára.
 Antioxidáns hatása is van. Mérsékli a hajhullást, erősíti a körmöket. Az agysejtekben emlékezést segítő vegyület képződik belőle. Ezért javasolt diákoknak, idős korban szenilitás megelőzésére, emlékezőképesség javítására. Előnyösen befolyásolja az idegműködést, alvászavarok, szorongások kezelésére is használható. Növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Komoly mértékben csökkenti, esetenként megszünteti az izületi fájdalmakat. Ez, és magas foszfáttartalma, mely a test energia-háztartásában játszik nagy szerepet, kiemelten szükségessé teszi sportolók számára is.
 A lecitin számos táplálékunkban megtalálható, azonban a bevitt mennyiség az utóbbi időben elterjedt zsírszegény táplálkozás, modern olajfinomítási módszerek és termesztési eljárások következtében a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz hasonlóan, jelentősen csökkent.

  Alkalmazása javasolt:
- szív- és érrendszeri betegségek, érelmeszesedés ellen,
- az idegrendszer erősítésére,
- férfiaknál szexuális problémák esetén,
- epe problémák megelőzésére,
- magas koleszterinszint esetén,
- kismamáknak,
- fáradékonyságra, betegség utáni felépülési időszakban,
- gyermekeknek a növekedéshez,
- haj és köröm erősítésére, szépítésére,
- nagy fizikai és/vagy szellemi megterhelés esetén.
- feledékenység, koncentrációs zavarok esetén, tanulási nehézségek

 
 

 

ProfilképElérhetőség

Szentmiklósi Attiláné Ági

4400 Nyíregyháza

0636703271313

egeszsegstar@gmail.com